Hyundai va vinde doar masini complet electrice cu zero emisii pe piata norvegiana incepand cu 2023.

Hyundai Motor Norway a anuntat ca marca va vinde doar masini complet electrice cu zero emisii pe piata norvegiana incepand cu 2023.

Hyundai este lider in masinile electrice pur si, in ultimii ani, a avut o cota de masini electrice de peste 90% in Norvegia.

Dupa opt ani de crestere continua, Hyundai s-a impus ca una dintre cele mai mari marci de automobile de pe piata norvegiana. Dupa introducerea gamei inovatoare IONIQ in 2016, vanzarile au urmat un trend ascendent  ajungand ca Hyundai sa domine piata masinilor electrice din Norvegia cu o cota de peste 90%.

Avem mare incredere in portofoliul nostru de modele, iar acum, dupa ce am lansat noul IONIQ 6, a sosit momentul sa vindem doar masini electrice pe piata norvegiana. IONIQ 5 si KONA Electric sunt unele dintre cele mai populare masini de pe piata si suntem increzatori ca masinile noastre pur electrice ne vor aduce succes in continuare .

Thomas Rosvold
Director general la Hyundai Motor Norway

In 2020, Hyundai a decis sa vanda in Norvegia doar masini hibride plug-in si electrice, gratie modelelor hibride plug-in interesante, cum ar fi TUCSON Plug-In Hybrid si SANTA FE Plug-In Hybrid.

La sfarsitul anului 2022  Hyundai a vandut ultimele modele hibride si hibride plug-in, iar de la 1 ianuarie 2023, Norvegia va fi prima piata auto  pe care marca vinde doar masini pur electrice.

© Copyrights 2023 - Hyundai Focsani -Helios Service
error: