Hyundai Motor si Motional evidentiaza siguranta modelului Robotaxi bazata pe IONIQ 5

Hyundai Motor si Motional evidentiaza siguranta modelului Robotaxi bazata pe IONIQ 5 in cel mai recent videoclip al campaniei

Noul videoclip de campanie arata cum Hyundai Motor si Motional pregatesc lansarea robotaxiului fara sofer bazat pe IONIQ 5 in Las Vegas la sfarsitul anului 2023

Videoclipul arata robotaxiul autonom navigand in siguranta pe strazile din Las Vegas, raspunzand la toate tipurile de scenarii neobisnuite de „cazuri marginale”
In urma lansarii fara sofer in Las Vegas, cele doua companii planuiesc sa aduca robotaxiul autonom in Los Angeles si in alte orase mari din intreaga lume.

Hyundai Motor Company a publicat recent un nou videoclip de campanie pentru viitoarea lansare a robotaxiului sau complet electric bazat pe IONIQ 5 (denumit in continuare „Robotaxi IONIQ 5”) in parteneriat cu Motional , o societate comuna de conducere autonoma intre Hyundai Motor Group si Aptiv.
Videoclipul  evidentiaza tehnologia de conducere autonoma de nivel 4 si caracteristicile de siguranta ale robotaxiului IONIQ 5, programat sa fie lansat la sfarsitul anului 2023 in Las Vegas, gazda celui mai influent eveniment tehnologic din lume, CES.

Considerata „capitala mondiala a divertismentului”, Las Vegas este un punct fierbinte constant pentru transportul tranzitoriu, atragand pana la 42,5 milioane de vizitatori anual (nivelul sau din 2019 inainte de pandemie). Intrucat multi vizitatori se bazeaza pe taxiuri si servicii de transport in timpul sederii lor, robotul complet autonom IONIQ 5 va fi modalitatea perfecta pentru multi dintre ei de a se deplasa in siguranta si in siguranta.

Videoclipul campaniei prezinta modul in care aceasta destinatie turistica renumita ofera tot felul de scenarii unice de „caz margine” pentru testarea robotaxiului si colectarea de date.

Robotaxi-ul IONIQ 5 este vazut folosind cei peste 30 de senzori avansati ai sai — o combinatie de camere, radare si lidar — si sistemul de calcul la bord pentru a naviga in siguranta si cu incredere intr-un mediu neobisnuit, populat de vehicule cu forme ciudate, cum ar fi limuzinele extensibile si camioanele cu panouri publicitare. , si pietoni in costume neobisnuite, actionand imprevizibil. De asemenea, este vazut demonstrand o preluare atenta si sigura a pasagerilor intr-o alee aglomerata de hotel ca un sofer experimentat.

Dupa lansarea in Vegas, robotaxi-ul IONIQ 5 va fi disponibil si in Los Angeles si, eventual, in alte orase majore atat din SUA, cat si la nivel global. Ca parte a regimentului sau de antrenament continuu, robotaxi-ul invata deja cum sa stapaneasca strazile inguste si curbate din Boston, sa navigheze pe calea ferata usoara si pe pistele protejate pentru biciclete din San Diego si sa gestioneze traficul din partea stanga din Singapore.

Pe langa o serie de senzori si software pentru a oferi o functionare sigura si securizata fara sofer, vehiculele electrice autonome sunt, de asemenea, mai sigure pentru mediu. Robotaxi-ul IONIQ 5 sustine mobilitatea durabila prin emisia zero de emisii de evacuare, oferind o alternativa ecologica la vehiculele conventionale.

De cand Hyundai Motor si-a lansat campania globala de manifest in mai 2022, compania a oferit publicului mai multe oportunitati de a experimenta robotaxiul sau. Viziunea Hyundai despre „Progres pentru umanitate” reflecta afirmatia ca robotaxi-ul IONIQ 5 este „o solutie de mobilitate cu umanitate in interior – nu doar fara un sofer uman”.

error: