Hyundai IONIQ 5 a castigat„World Car of the Year”, „Electric Vehicle of the Year” si„Car Design of the Year”

Hyundai IONIQ 5 a castigatWorld Car of the Year, Electric Vehicle of the Year siCar Design of the Year

Rezultatele World Car Awards 2022 au fost dezvaluite in cadrul unei ceremonii care s-a desfasuratla New York International Auto Show (NYIAS).

IONIQ 5 a fost votat de catre un juriu format din 102 jurnalisti auto din 33 de tari. Autovehiculul 100% electric – care a castigat deja numeroase premii internationale- a participatalaturi de 27 de modele concurentelansate in anul 2021, obtinand victoria in cadrul tuturor celor trei categorii la care a fost nominalizat.

Primul model electric al gamei dezvoltat pe platforma Hyundai E-GMP beneficiaza de un sistem de incarcare ultra-rapida – infrastructura de 800 Vpermite incarcarea bateriei de la 10% pana la 80% in doar 18 min- si de un interior spatios. In versiunea de echipare cu tractiune 2WD si cu baterie de pana la 77,4 kWh, autonomia modelului este deaprox. 480 km (conform WLTP).

„Suntem cu adevarat onorati sa primim aceste prestigioase premii care reflecta talentul si efortul echipei, dar si alepartenerilor Hyundai Motor Company.”, a declarat Jaehoon Chang, President & CEO – Hyundai Motor Company.

Pana in anul 2030, strategia Hyundai pentru electrificare include lansarea a 17 modele BEV – 11 de la marca Hyundai si 6 de la brandul Genesis, dar si maximizarea vanzarilor anuale globale BEV pana la 1,87 milioane de unitati.

Chang a adaugat: „IONIQ 5 reprezinta o realizare importantapentru noi, deoarece Hyundai estepionierulunei noi generatii de solutii inteligente de mobilitate, prin intermediul tehnologiilor inovatoare ale platformei E-GMP, a performantelor exceptionale, dar si printr-o abordare revolutionara a designului. IONIQ 5 a lasat o impresie puternica asupra comportamentului consumatorului din ce in ce mai constient de impactul lui asupra mediului inconjurator, iar succesul obtinut contribuie la accelerarea procesului de electrificare aindustriei auto. Acest ritm al schimbarilor va continua la Hyundai pe parcursul acestui an.”

Pentru „World Car of the Year”, juriul a selectat IONIQ 5 dintr-o lista initiala de 28 de autovehicule. Pentru a fi eligibile in aceasta categorie, vehiculele trebuie sa fie produse in cel putin 10.000 de unitati/ an, respectivsa fie vandute pe cel putin doua piete majore de pe minim doua continente,in perioada 1 ianuarie 2021 – 30 martie 2022.

Pentru „World Electric Vehicle of the Year”, juriul a selectat modelul Hyundai dintr-o lista initiala de 11 autovehicule. Pentru a fi eligibilein aceasta categorie, vehiculele trebuie sa fie alimentate exclusiv de motoare electrice, sa fie produse in cel putin 5.000 de unitati/ an, respectiv sa fie vandute pe cel putin doua piete majore de pe minimdoua continente, in perioada 1 ianuarie 2021 – 30 martie 2022.

Pentru „World Car Design of the Year”, juriul (format din sase experti din Franta, Germania, Japonia, Marea Britanie si SUA) a selectatIONIQ 5 dintre toate modelele participantein cadrulcelor cinci categorii.

Inca de la lansarea din anul 2021, IONIQ 5 a obtinut distinctii internationale prestigioase, inclusiv titlurile German Car of the Year, UK Car of the Year, Auto Express’ Car of the Year si Auto Bild’s Electric Car of the Year. Modelul a ocupat, de asemenea, primul loc in cadrul Best Cars of the Year 2021/2022 Awards. Totodata, in luna februarie a.c., Luc Donckerwolke, Chief Creative Officer – Hyundai Motor Group a fost desemnat World Car Person of the Yearpentru contributia semnificativa in procesulde dezvoltareal modelelor Hyundai, inclusiv IONIQ 5.

© Copyrights 2023 - Hyundai Focsani -Helios Service
error: