Dani Sordo si Hyundai Motorsport au incheiat pe podium Raliul Portugaliei

Dani Sordo si Hyundai Motorsport au incheiatpe podium Raliul Portugaliei

Hyundai Motorsport a incheiat Raliul Portugaliei, etapa a patra din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC), cu toate cele trei echipaje in top sase. Dani Sordo si Cándido Carrera, copilotul sau, au incheiat etapa portugheza pe locul al treilea, acesta fiind primul raliu la care au luat startul in sezonul 2022.

  • Hyundai Motorsport a incheiat Raliul Portugaliei, etapa a patra din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC), cu toate cele trei echipaje in top sase. Dani Sordo si Cándido Carrera, copilotul sau, au incheiat etapa portugheza pe locul al treilea, acesta fiind primul raliu la care au luat startul in sezonul 2022. Podiumul din Portugalia este cel de-al16-lea pentru Sordo alaturi de echipaHyundai Motorsport, respectiv cea de-a sasea victorie obtinuta de catre echipa in Portugalia.

    Dani Sordo a reusit sa-si asigure pozitia a treia pe ultima speciala a raliului, unde a obtinut cel de-al doilea timp, performanta sa fiind recompensata cu patru puncte suplimentare in Power Stage.

    „Sunt foarte bucuros pentru ca am incheiat acest raliu pe podium. Nu a fost usor, avand in vedere ca a fost prima mea participare in WRC cu noul model hybrid Hyundai i20 N Rally1. A fost necesar sa ma acomodez cu masina proba cu proba si sa-mi adaptez stilul de pilotaj. M-am clasat pe podium, dar mai avem multe de imbunatatit. Cándido a avut o contributie importanta si ma bucur pentru ca am adus acest podium pentru echipa intr-un raliu atat de dificil. Imi pare rau pentru Taka,deoarece si el ar fi meritat acest podium”, a declarat Dani Sordo.

    Thierry Neuville si Martijn Wydaeghe, copilotul sau, au recuperat timpul pierdutin prima zi a raliului, din cauza unor probleme tehnice, clasandu-se pe pozitia a cincea in clasamentul general. Echipajul belgian a reusit sa castige trei puncte suplimentare pentru performanta din Power Stage, proba pe care a incheiat-o cu cel de-al treilea timp.

    „Am atacat pana la final pentru ca ne doream sa obtinem un rezultat cat mai bun. Am castigat 13 puncte si suntem in continuare pe locul secund in clasamentul general. Masina a fost rapida pe macadam si acesta este un lucru pozitiv. Stiu ca putem sa luptam pentru victorie, dar trebuie sa mai rezolvam unele probleme din punct de vedere fiabilitate. A fost un raliu memorabil si vreau sa-i felicit pe organizatori pentru ca au reusit sa creeze un spectacol unic pentru fani, aducand aici piloti si masini legendare din istoria Campionatului Mondial”, a mentionat Thierry Neuville.

Ott Tänak si Martin Järveoja au incheiat ultima zi in forta, castigand doua probe speciale si doua puncte suplimentare in Power Stage. Echipajul estonian a urcat de pe locul al zecelea pe cel de-al saselea, iar cu 37 de puncte ocupa pozitia a patra in ierarhia generala a pilotilor.

„Ma bucur pentru ca am ajuns la sosire si pentru ca am acumulat experienta cu noua masina, dar,in acelasi timp, sunt suparat pentru ca puteam obtine un rezultat mult mai bun. Sper sa invatam cat mai multe din acest raliu si sa fim mai bine pregatiti pentru urmatorul. Trebuie sa muncim si mai mult si sunt sigur ca, in final, acest proces ne va aduce rezultatele pe care le dorim”,a declarat Ott Tänak.

In urma rezultatelor obtinute in Raliul Portugaliei, Hyundai Motorsport si-a consolidat pozitia a doua in clasamentul constructorilor si a ajuns la 116 puncte, dupa patru etape din acest sezon in WRC.

„Dani a avut un parcurs incredibil pana la final. Sunt impresionat de abordarea sa si, chiar daca a parcurs mai putini kilometri cu aceasta masina, a reusit sa obtina cel mai bun rezultat al echipei. Thierry si Ott nu au renuntat nicio secunda, chiar daca au avut probleme in prima zi, acumuland puncte importante pentru echipa. Sunt bucuros pentru ca am obtinut un podium, dar suntem aici sa ne luptam pentru victorii si vom face totul pentru a ne atinge obiectivele. Urmeaza Raliul Sardiniei si imi doresc sa fim si mai buni acolo”, a adaugat Julien Moncet, directorul echipei.

Raliul Sardiniei, etapa a cincea din Campionatul Mondial de Raliuri, se va desfasura in perioada 2 – 5 iunie.

Rezultate Raliul Portugaliei2022:

1          K. Rovanperä    J. Halttunen       Toyota GR Yaris Rally1  3:44:19.2

2          E. Evans           S. Martin           Toyota GR Yaris Rally1  +15.2

3          D. Sordo          C. Carrera         Hyundai i20 N Rally1    +2:17.3

4          T. Katsuta         A. Johnston      Toyota GR Yaris Rally1  +2:19.4

5          T. Neuville        M. Wydaeghe   Hyundai i20 N Rally1    +2:37.8

6          O. Tänak          M. Järveoja      Hyundai i20 N Rally1    +4:45.7

7          P. L. Loubet      V. Landais        Ford Puma Rally1          +5:52.1

8          C. Breen                       P. Nagle                       Ford Puma Rally1          +7:03.4

9          A. Fourmaux     A. Coria                        Ford Puma Rally1          +8:09.6

10         Y. Rossel          V. Sarreaud       Citroën C3 Rally2                       +13:48.9

Clasament general constructori – Campionatul Mondial de Raliuri (dupa cea de-a patra etapa):

1          Toyota Gazoo Racing World Rally Team             175 puncte

2          Hyundai Shell Mobis World Rally Team               116 p

3          M-Sport Ford World Rally Team                         94 p

4          Toyota Gazoo Racing World Rally Team NG                   42 p

Clasament general piloti – Campionatul Mondial de Raliuri (dupa cea de-a patra etapa)

1          K. Rovanperä    106 puncte

2          T. Neuville        60 p

3          T. Katsuta         38 p

4          O. Tänak          37 p

5          E. Evans           36 p

6          C. Breen                       34 p

7          S. Loeb                        27 p

8          G. Greensmith   20 p

9          S. Ogier                        19 p

10         D. Sordo          19 p

error: