Noul Hyundai Kona – O schimbare semnificativa catre vehiculele electrice

Noul Hyundai Kona reprezinta o schimbare semnificativa catre vehiculele electrice, oferind un pachet de produse cuprinzator in segmentul B-SUV, cu o gama larga de unitati de propulsie si caracteristici avansate, in special in varianta electrica (EV).

– Hyundai prezinta noul Kona ca un model „multipurpose” de calitate superioara, cu un aspect indraznet in segmentul B-SUV.
– Noul Kona a fost dezvoltat ca vehicul electric in primul rand, apoi caracteristicile EV au fost integrate in variantele cu motoare pe benzina si hibrid (ICE si HEV).
– Modelul Kona este mai mare, mai indraznet si mai dinamic, oferind o gama mai larga de optiuni pentru diverse stiluri de viata.
– Acesta are un design unic si iconic, in special in varianta electrica, cu caracteristici precum afisaj panoramic cu doua ecrane de 12,3 inch, Digital Key 2 Touch, actualizari complete Over-The-Air (OTA) si pregatire pentru functionalitati la cerere (Feature on Demand – FOD).
– Varianta electrica ofera o gama impresionanta de functii personalizate, cum ar fi functia Vehicle-to-Load (V2L), modul de conducere i-PEDAL, designul sunetului e-Active Sound Design (e-ASD), una dintre cele mai bune autonomii all-electric din segment (514 km conform standardului WLTP) si un afisaj Head-up Projection (HUD).
– gama de unitati de propulsie include versiuni pe benzina (120 CP, 198 CP, 48V si tractiune integrala), versiuni HEV (141 CP) si variante electrice (cu autonomie standard de 48,4 kWh si autonomie prelungita de 65,4 kWh).
– Modelul electric va fi produs in Europa, la uzina din Cehia a Hyundai.
– Kona se afla intre modelele Bayon si Tucson si are dimensiuni mai mari decat generatia precedenta, datorita platformei K3.
– Hyundai subliniaza ca noul Kona Electric va juca un rol important alaturi de modelele IONIQ pentru consolidarea pozitiei sale de lider in segmentul vehiculelor electrice.
– Designul exterior al noului Kona este aerodinamic si se concentreaza pe volumul pur si performanta aerodinamica.
– Variantele ICE si HEV pastreaza multe dintre caracteristicile de design ale modelului electric, cu elemente distinctive.
– Modelul N Line adauga elemente de design sportive, precum o grila distinctiva, prize de aer si evacuare dubla, accentuand imaginea sportiva si sofisticata.

– Interiorul Kona a fost conceput pentru a oferi un spatiu flexibil si modular, cu accent pe confortul pasagerilor si stocarea usoara a bagajelor.
– Caracteristicile specifice vehiculelor electrice, precum incalzirea bateriei, ajuta la mentinerea performantelor in timpul iernii, iar sistemul de prevenire a inghetului usii de incarcare permite deschiderea incuietorii in conditii de temperaturi foarte scazute.
– Kona dispune de un afisaj head-up (HUD) care furnizeaza informatii importante pentru sofer direct pe parbriz.
– Vehiculul are o functie V2L (Vehicle-to-Load) care permite incarcarea si alimentarea cu energie a dispozitivelor si echipamentelor electrice.
– Modelul Kona ofera actualizari continue ale software-ului Over-the-Air (OTA), o cheie digitala pentru acces, si un sistem de navigatie pentru masina conectata.
– A doua generatie Kona este echipata cu numeroase functii avansate de asistenta pentru sofer, precum controlul vitezei de croaziera inteligent (Smart Cruise Control) si asistenta la mentinerea benzii (Lane Keeping Assist).
– Kona ofera mai multe tehnologii avansate pentru parcare sigura, inclusiv monitorizarea punctelor oarbe si asistenta la parcare.

error: