Noul Hyundai KONA – autonomie extinsa si tehnologii avansate

SEUL, 7 martie 2023 – Hyundai Motor Company a prezentat astazi, in premiera mondiala, noul KONA.

  • Una dintre cele mai variate game de sisteme de propulsie din segmentul B-SUV;
  • Noul KONA EV (specificatia pentru Europa) – autonomie de 490 km (conform WLTP; varianta cu baterie de 65,4 kWh);
  • Versiunea electrica a modelului dispune de: portbagaj frontal, clapete de aer active, functie V2L, HUD, functie i-PEDAL, sistem inteligent de franare regenerativa, tehnologie e-ASD, actualizari OTA etc.

Cea de-a doua generatie a modelului ofera una dintre cele mai variate game de sisteme de propulsie din segmentul B-SUV. Clientii pot alege intre variantele EV (doua optiuni pentru baterie – 48,4 kWh si 65,4 kWh), HEV si ICE, alaturi de versiuni sportive N Line pentru fiecare dintre acestea.

Procesul de dezvoltare a noului KONA a inceput cu designul variantei EV, o abordare neconventionala care reflecta strategia accelerata de electrificare a producatorului: lansarea a 11 noi modele Hyundai EV pana in anul 2030.

Alaturi de modelele IONIQ, KONA Electric va avea un rol important in consolidarea pozitiei Hyundai de lider in ceea ce priveste mobilitatea electrica. Avand la baza succesul inregistrat de prima generatie KONA Electric, noul autovehicul a fost proiectat si dezvoltat pentru a fi mereu castigator, datorita caracteristicilor remarcabile”, a declarat Jaehoon Chang, President & CEO, Hyundai Motor Company.

Chang a adaugat: „La Hyundai, consideram ca revolutia EV nu reprezinta doar cea mai recenta tendinta in domeniu. Credem ca este un moment important atat pentru industria auto, cat si pentru societate. Prin implementarea unor solutii de mobilitate ecologica – precum vehiculele noastre electrice – speram sa acceleram tranzitia spre o mobilitate curata si sa contribuim la progresul umanitatii.”

Noul KONA pune la dispozitia clientilor tehnologii si echipamente de siguranta care asigura o experienta la bord sigura, conectata si confortabila. Printre noile sisteme disponibile se numara: cele doua ecrane panoramice de 12,3 inchi, Digital Key 2 Touch, actualizari Over-the-Air (OTA) si Connected Car Navigation Cockpit (ccNC).

Versiunea EV ofera o autonomie de 490 km (conform WLTP; varianta cu baterie de 65,4 kWh)1. De asemenea, dispune de: portbagaj frontal, clapete de aer active, functia Vehicle-to-Load (V2L), Head-up Display (HUD)2, functia i-PEDAL, sistem inteligent de franare regenerativa, tehnologia electronic-Active Sound Design (e-ASD) si pachet Eco.

1 Conform specificatiei pentru Europa

2 Nu este disponibil pentru pietele din America de Nord

Noul KONA ofera un interior mai spatios. In comparatie cu modelul precedent, noua versiune EV este mai lunga cu 175 mm (lungime: 4.355 mm), mai lata cu 25 mm (latime: 1.825 mm) si are un ampatament mai mare cu 60 mm (ampatament: 2.660 mm).

Dimensiuni:

Model

Noul KONA Electric

Lungime

4.355 mm (N Line – 4.385 mm)

Latime

1.825 cm

Inaltime

1.575 mm (anvelope de 17/ 19 inchi)

Ampatament

2.660 cm

Spatiu pentru cap

Fata

1.015 cm

Spate

972 cm

Spatiu pentru picioare

Fata

1.059 cm

Spate

925 cm

Spatiu pentru umeri

Fata

1.435 cm

Spate

1.402 cm

Specificatiile si echipamentele autovehiculului pot varia in functie de tara/ regiune si pot fi modificate fara o notificare prealabila.

Design exterior specific EV

Dezvoltarea noului KONA a inceput cu varianta electrica, proces care a generat un exterior futurist, specific EV. Aceasta abordare neconventionala a permis implementarea viziunii Hyundai in ceea ce priveste designul bazat pe tehnologie pentru toate variantele KONA (inclusiv ICE, HEV si N Line).

Designul modelului contribuie la imbunatatirea performantelor aerodinamice. Noul KONA are un coeficient aerodinamic de numai 0,27. Personalitatea autovehiculului este accentuata de bandourile adanc sculptate ale pasajelor rotilor, dar si de suprafetele parametrice. In laterale, liniile cromate ale caroseriei conecteaza in unghiuri precise bandoul cromat cu spoilerul, conturand intregul autovehicul. In varianta EV, designul iconic al modelului este evidentiat de Seamless Horizon Lamp, dar si de detalii specifice temei Parametric Pixels.

Varianta N Line se remarca prin elemente precum: oglinzi negre, bara de protectie care accentueaza sportivitatea, toba de esapament cu dubla evacuare, praguri de culoare argintie, plafon negru (optional) si jante din aliaj de 19 inchi specifice (optionale).1

1Disponibilitatea specificatiilor si a optiunilor modelului N Line poate varia in functie de echipare, de varianta si de piata

Specificatii noul KONA Electric:

Ampatament

2.660 cm

Lungime

4.355 cm (N Line – 4.385 mm)

Latime

1.825 cm

Inaltime

1.575 mm (anvelope de 17/ 19 inchi)

Spatiu pentru cap

1.015 mm (fata), 972 mm (spate)

Spatiu pentru picioare

1.059 mm (fata), 925 mm (spate)

Spatiu pentru umeri

1.435 mm (fata), 1.402 mm (spate)

Portbagaj spate

maxim 466 l (conform standardului VDA)

maxim 723 l (conform standardului SAE)

Portbagaj fata

27 l 

Performante:

Autonomie maxima

(estimare WLTP)

peste 490 km (autonomie extinsa)1

Autonomie extinsa

baterie de 65,4 kWh

(pe baza specificatiilor europene)

2WD

Putere

160 kW

Cuplu

255 Nm

Autonomie standard

baterie de 48,4 kWh

(pe baza specificatiilor europene)

2WD

Putere

114,6 kW

Cuplu

255 Nm

1 Conform specificatiei pentru Europa

Caracteristici:

Infrastructura de incarcare

400 V

Incarcare

de la 10% la 80% in 41 min (incarcare rapida)

Vehicle-to-Load

Putere max.

3,13 kVA (Europa), 1,63 kVA (NA), 3 kVA (Coreea)

Locatii porturi

Interior: partea din spate a consolei centrale1

Exterior: port de incarcare autovehicul

Echipamente de siguranta si de confort

SmartSense Advanced Driver Assistance System (ADAS)

Forward Collision-Avoidance Assist (FCA)

Blind-spot View Monitor (BVM)

Remote Smart Parking Assist (RSPA)

Driver Status Monitor (DSM)

Blind-Spot Collision-Avoidance Assist (BCA)

Intelligent Speed Limit Assist (ISLA)

Driver Attention Warning (DAW)

High Beam Assist (HBA)

Lane Keeping Assist (LKA)

Lane Following Assist (LFA)

Parking Collision-Avoidance Assist (PCA)

Highway Driving Assist (HDA)

Navigation-based Smart Cruise Control (NSCC)

Surround View Monitor (SVM)

Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist (RCCA) 

Connected Car Navigation Cockpit (ccNC)

Digital Key 2 Touch

i-PEDAL

Smart Regenerative System

Culori disponibile:

Exterior: Abyss Black Pearl, Atlas White, Serenity White Pearl, Shimmering Silver Metallic, Cyber Gray Metallic, Ecotronic Gray Pearl, Ecotronic Gray Matte, Engine Red, Ultimate Red Metallic, Soultronic Orange Pearl, Jupiter Orange Metallic, Neoteric Yellow, Mirage Green, Amazon Gray Metallic, Cypress Green Pearl, Meta Blue Pearl, Denim Blue Pearl, Denim Blue Matte si Sailing Blue Pearl

Interior: Black Mono, Grey Two-tone, Black & Sage Green, Black & Beige, Black & Red point (doar pentru N Line), Dark Gray Mono (doar pentru pachetul Eco) 

error: