IONIQ 6 – Cea mai sigura masina la testele Euro NCAP – categoria „Large Family Car”

Hyundai IONIQ 6 premiat Cel mai bun din clasa în 2022 de catre Euro NCAP la categoria Masini pentru familii mari

Victoria IONIQ 6 la categoria „Masini de familie numeroasa” urmeaza testului de siguranta Euro NCAP de anul trecut. În noiembrie 2022, s-a anuntat ca cel mai recent model al marcii Hyundai IONIQ, complet electric, a fost premiat cu calificativul maxim de cinci stele

  • Hyundai IONIQ 6 premiat „Cel mai bun din clasa” în 2022 de catre Euro NCAP la categoria „Masini pentru familii mari”
  • Hyundai Electrified Streamliner a obtinut recent ratingul maxim de cinci stele la testul de siguranta Euro NCAP
  • Cel mai nou model din gama Hyundai IONIQ, complet electric, a excelat în categoriile „Ocupant adulti”, „Ocupant copii” si „Asistenta pentru siguranta”

Programul european de evaluare a masinilor noi (Euro NCAP) a anuntat cele mai bine cotate masini din 2022 din punct de vedere al sigurantei. Anul trecut a fost cel mai aglomerat an al organizatiei independente de evaluare a vehiculelor, deoarece a testat 66 de autoturisme noi. Într-o noua demonstratie a liderului Hyundai în domeniul vehiculelor electrice, IONIQ 6 Electrified Streamliner al companiei a fost premiat cu „Cel mai bun din clasa” la categoria „Masini pentru familii mari”.

Acest ultim titlu Euro NCAP „Cel mai bun din clasa” 2022 pentru IONIQ 6 urmeaza ratingului maxim de siguranta de cinci stele de anul trecut si demonstreaza ca este unul dintre cele mai sigure vehicule electrice de pe piata europeana. Hyundai se angajeaza sa ofere tuturor utilizatorilor drumului cel mai inalt nivel de siguranta, oferind in acelasi timp solutii inovatoare de mobilitate clientilor nostri. Aceasta ultima distinctie acordata de Euro NCAP subliniaza pozitia noastra de lider in industrie in domeniul mobilitatii viitoare.

Andreas Christoph Hofmann
Vicepresedinte Marketing, Produs si PR la Hyundai Motor Europe

Pentru a defini „Cel mai bun din claa?” Euro NCAP, se calculeaza suma ponderata a punctajelor din fiecare dintre cele patru domenii de evaluare: „Protectia ocupantilor adulti”, „Protectia ocupantilor copiilor”, „Protectia utilizatorilor vulnerabili ai drumurilor” si „Asistenta pentru siguranta”. Aceasta suma este folosita de organizatie ca baza pentru compararea vehiculelor. Masinile se califica pentru „Cel mai bun din clasa” numai pe baza evaluarii lor cu echipament standard de siguranta. Evaluarile suplimentare bazate pe echipamentul optional sunt excluse.

Potrivit Euro NCAP, IONIQ 6 a obtinut „rezultate exceptional de înalte” la „Protectia ocupantilor adulti” cu un scor de 97%, obtinând primul loc la categorie. Între timp, organizatia de evaluare a vehiculelor a laudat Hyundai Electrified Streamliner în domeniul „Protectiei ocupantilor copiilor”, unde a obtinut un punctaj de 87%: „IONIQ 6 a oferit o protectie buna pentru toate regiunile critice ale corpului atât ale manechinelor de 6, cât si de 10 ani. testele de deplasare frontala si bariere laterale si au obtinut puncte maxime în aceasta parte a evaluarii”. Modelul a obtinut, de asemenea, un scor mare de 90% în sectiunea „Asistenta pentru siguranta”.

IONIQ 6 ofera cele mai inalte niveluri de siguranta si confort pe drum

IONIQ 6 este echipat cu urmatorul nivel de sisteme avansate de asistenta a soferului Hyundai Smart Sense, asigurand cele mai inalte niveluri de siguranta si confort pe drum. Acestea includ Highway Driving Assist 2 (HDA 2), care ajuta la mentinerea unei distante si viteze stabilite fata de vehiculul din fata atunci cand conduceti pe o autostrada si ajuta la centrarea vehiculului pe banda in timp ce conduceti, poate chiar sa depaseasca vehiculul din fata. HDA 2 permite lui IONIQ 6 sa atinga nivelul 2 de conducere autonoma.

Intre timp, controlul inteligent de croaziera (NSCC) bazat pe navigatie ajuta la mentinerea distantei fata de vehiculul din fata si la conducerea la o viteza stabilita de sofer, reflectand stilul de condus invatat al soferului. De asemenea, utilizeaza informatiile rutiere ale sistemului de navigatie pentru a optimiza conducerea automata si pentru a efectua reglarea vitezei pentru a conduce in siguranta prin viraje si intersectie. In plus, modelul Hyundai Electrified Streamliner este echipat standard cu sapte airbag-uri, inclusiv un airbag central al scaunului soferului pentru siguranta pasiva suplimentara.

© Copyrights 2023 - Hyundai Focsani -Helios Service
error: