IONIQ 5 primeste oglinda digitala pentru imbunatatirea sigurantei

Hyundai Motor continua sa imbunatateasca siguranta modelului sau multi-premiat IONIQ 5 cu introducerea unei noi oglinzi digitale – Digital Centre Mirror (DCM).

Lucrand in colaborare cu o camera plasata in spoilerul montat pe hayon, DCM creste semnificativ vizibilitatea prin furnizarea unei vederi panoramice fara obstacole a partii din spate a automobilului.

DCM ofera un unghi de vizibilitate orizontala in spate de aproximativ 20° in modul optic standard. Cu toate acestea, atunci cand modul „Digital” este activat printr-o simpla apasare a unui levier la baza oglinzii, unghiul de vizibilitate orizontala in spate creste la aproximativ 50°, oferind soferilor un camp vizual mult mai larg. Modul „Digital” utilizeaza camera pentru a proiecta o imagine in timp real pe oglinda, optimizand astfel vederea din spate a soferului in toate conditiile, impreuna cu functia de intunecare automata.

IONIQ 5, modelul anului 2024, va incepe sa fie produs incepand cu luna august a anului 2023. Acest model, cu optiuni de tractiune 2WD sau 4WD si echipat cu acumulatori de 58 kWh sau 77.4 kWh, a fost conceput pentru a fi alimentat exclusiv cu energie electrica, avand astfel emisii zero de CO2. Consumul de electricitate combinat pentru versiunea cu acumulatori de 58 kWh cu tractiune 2WD este de 16.7 kWh/100 km, iar pentru versiunea cu acumulatori de 77.4 kWh cu tractiune 2WD este de 17.0 kWh/100 km.

Hyundai a dezvaluit recent si un videoclip de campanie pentru lansarea viitorului sau robotaxi electric, bazat pe platforma IONIQ 5. Compania a subliniat astfel inca o data angajamentul sau fata de inovatie si tehnologie avansata in industria automobilelor electrice.

Modelul IONIQ 5 a castigat deja numeroase premii si recunoastere, demonstrand calitatea si performanta de exceptie pe care Hyundai le ofera in gama sa de vehicule electrice. Impreuna cu viitorul model IONIQ 6, aceste masini sunt parte a strategiei Hyundai de a dezvolta o gama de vehicule electrice dedicate, adaptate nevoilor si cerintelor clientilor din aceasta noua era a mobilitatii sustenabile.

Odata cu introducerea oglinzii digitale DCM, Hyundai continua sa ofere solutii inovatoare pentru siguranta si confortul conducatorilor auto, consolidandu-si astfel pozitia in topul producatorilor de vehicule electrice de inalta calitate.

Hyundai se afla intr-un continuu proces de transformare si inovatie, aducand tehnologii noi si sustenabile in industria auto, cu scopul de a crea un viitor mai curat si mai ecologic. Modelul IONIQ 5 cu oglinda digitala reprezinta doar un pas in aceasta directie, demonstrand ca inovatia poate oferi experiente de conducere mai placute si mai sigure, fara compromisuri in privinta performantei si designului.

Hyundai isi continua angajamentul de a furniza clientilor sai solutii de mobilitate avansate si sustenabile, iar modelul IONIQ 5 cu oglinda digitala este doar inceputul unei noi ere in industria automobilelor electrice.

error: