Hyundai prezinta noi informatii despre IONIQ 6

IONIQ 6 Electrified Streamliner va oferi o experienta distinctiva atat pentru conducatorul auto, cat si pentru pasageri.

„IONIQ 6 reprezintaun nou pas importantal strategiei Hyundai de accelerarea procesului de electrificare, pentru a deveni lider global in segmentul autovehiculelor electrice”, a declarat Jay Chang, President &CEO, Hyundai Motor Company.

  • Bateria de 77,4 kWh ofera peste 610 km autonomie (WLTP);
  • Cu un consum de energie de pana la 14 kWh/100 km (WLTP), IONIQ 6 va fi unul dintre cele mai eficiente autovehicule electrice de pe piata;
  • IONIQ 6 dispune de un interior ergonomic, datorita ampatamentuluide 2.950 mm;Platforma E-GMP permite incarcarea ultra-rapida a bateriei (800 V) in doar 18 min (de la o capacitate de 10% pana la 80%);
  • Modelul dispune de o serie de tehnologii avansate – printre care sistemul Dual Color Ambient Lighting, functia EV Performance Tune-up, dar si actualizari Over-the-Air (OTA) – pentru o experienta personalizata la bordul autovehiculului;

Noul model 100% electricofera peste 610 km autonomie[1](WLTP), permite o incarcare ultra-rapida (800 V) si dispune de o serie de tehnologii avansate (Dual Color Ambient Lighting,Speed Sync Lighting, EV Performance Tune-up, Electric Active Sound Design)care contribuie la imbunatatireaexperienteipasagerilor privind mobilitatea electrica.

„IONIQ 6 reprezintaun nou pas importantal strategieiHyundai de accelerarea procesului de electrificare, pentru a deveni lider global in segmentul autovehiculelor electrice”, a declarat Jay Chang, President &CEO, Hyundai Motor Company. „IONIQ 6Electrified Streamliner va oferi o experientadistinctivaatat pentruconducatorul auto, cat si pentru pasageri.”

Interior proiectat pentru confortul pasagerilor

IONIQ 6 a fost dezvoltat avand la baza platforma E-GMP, cu un ampatament lung de 2.950 mm si jante de 20 sau de 18 inchi. Dimensiunile generoase – lungime de 4.855 mm, latime de 1.880 mm si inaltime de 1.495 mm – confera modelului un aspect elegant.

„IONIQ 6 a fost dezvoltat pentru a imbunatati semnificativ experientelenoastre zilnice, un spatiu in care iti poti activa potentialul maxim”, a declarat Thomas Schemera, Executive Vice President, Global Chief Marketing Officer &Head of Customer Experience Division, Hyundai Motor Company. „Habitaclul inovator–construit sub forma unui cocon – dispunede cele mai noi tehnologii, pentru a asigura conducatorului auto o calatorie sigura si placuta. Interiorul spatios, proiectat avand la baza criterii precum sustenabilitateasi functionalitatea, reprezinta un pas inaintein ceea ce priveste mobilitatea electrica, in linie cu valorile clientilor nostri.”

Interiorul autovehiculului poate fi personalizat in functie de preferinte. Arhitectura de iluminare incorporeaza tehnologia Dual Color Ambient Lighting, pasagerii avand posibilitatea de a alege dintre 64 de culori, respectiv sase teme. In plus, prin intermediul modului „Speed Sync Lighting” intensitatea luminilor din habitaclu (pentru partea din fata)se ajusteaza in functie de viteza de deplasare.

Scaunele din fatacu functie „Relaxation Comfort”[2](optional)ofera o atmosfera relaxanta printr-o simpla ajustare a unghiului.Pentru optimizarea spatiului interior, acestea sunt cu 30% mai subtiri comparativ cu cele dintr-un autovehicul conventional. In plus, pasagerii beneficiazade patru porturi USB de tip C si unul de tip A.Cu ajutorul sistemuluiEV Performance Tune-up, conducatorulautopoate reglain functie de preferinte directia, puterea motoruluisi modul de functionare a transmisiei. In plus, prin intermediul tehnologieiElectric Active Sound Design (e-ASD)calitatea sunetuluidin habitaclu se modificain functie de stilul de condus.

„IONIQ 6 se remarca printr-o simbioza perfectaintre functionalitatesi estetica”, a declarat SangYup Lee, Executive Vice President &Head – Hyundai Design Center. „Designul aerodinamic este rezultatul colaborarii dintre echipa de ingineri si cea de designeri, cu o atentie deosebita acordata valorilor apreciate de catre clienti. IONIQ 6 a fost creatsub forma unui coconcare oferamultiple optiuni de personalizare.”

[1] Baterie de 77,4 kWh, motor spate si jante de 18 inchi, disponibile optional.

[2]Functie disponibila numai pe anumite piete.

Performanta

IONIQ 6 este disponibil cu doua optiuni pentru baterie: 77,4 kWh sau 53 kWh. Versiunea de 77,4 kWh poate fi asociata cu doua configuratii pentru motorul electric – tractiune spate (RWD) sau integrala (AWD). Configuratia cu douamotoare dispune de tractiune integralasi dezvolta o putere maxima de 239 kW si un cuplu de 605 Nm. Aceastaversiune accelereaza de la 0 la 100 km/h in 5,1 s.

IONIQ 6 se remarca printr-un consum redus de energie. Varianta cu baterie standard de 53 kWh, jante de 18 inchisi cu tractiune spate are un consum estimat la mai putin de 14 kWh/100 km (conform WLTP).

Arhitectura E-GMP a modelului IONIQ 6 este compatibilacu infrastructuri de incarcare atat de 400 V, cat si de 800 V.E-GMP ofera, in modul standard, posibilitatea de incarcare la 800 V. Pentru incarcarea la 400 V nu sunt necesare componente sau adaptoare suplimentare.Cu o statie de incarcare de 350 kW, alimentarea bateriei de la 10% pana la 80% se realizeaza in doar 18 min.

La fel ca IONIQ 5, IONIQ 6 este disponibil cu functia V2L (Vehicle-to-Load) care permite alimentareadispozitivelor electrice – de ex.:a echipamentelor folosite in timpul desfasurarii unor activitati in aer liber (de ex.: campare). De asemenea, sistemul poate fi utilizat in cazul unei intreruperi a alimentarii cu energie electrica. Pe langa portul exterior de incarcare, cel de-al doilea port este amplasat sub bancheta din spate, fiind util pentru incarcarea laptopurilor, telefoanelor si a altor dispozitive.

Tehnologie

Cabina dispune de un ecran tactil de 12 inchi pentru sistemul multimedia si de un instrumentar digital de 12 inchi, care poate fi personalizat in functie de cerintele clientilor.Sistemul multimedia IONIQ 6 afiseaza pe harta,in timp real, distanta care poate fi parcursa in functie de energia stocatain baterie, in timp ce functia Connected Routing analizeaza traficul, oferind o estimare a orelor de sosire la destinatie, dar si o reconfigurarea traseului, in cazul in care este necesar.

Informatiile disponibile pe smartphone pot fi afisate prin intermediul aplicatiilor Apple CarPlay si Android Auto. In plus, conexiunea multipla prin Bluetooth permite ca un dispozitiv sa fie conectat pentru apeluri telefonice, iar celalalt pentru muzica. Sistemul audio Bose dispune de opt difuzoare, printre care un subwoofer. Sistemul de navigatie permite actualizari pentru harti/ multimedia prin intermediul Bluelink®.

Autovehiculul dispune de pachetul Hyundai SmartSense.IONIQ 6 este echipat cu sistem de asistenta pentru condusul pe autostrada 2 (HDA 2), care permite controlul vitezei si a distantei pana la vehiculul din fata, precum si centrarea autovehiculului pe banda de deplasare, chiar si in cazul virajelor. In cazul in care unvehicul se aproprie din lateral, HDA 2raspunde activpentru a evita eventualele pericole. Daca se depaseste o anumita viteza, banda poate fi schimbata automat in directia indicata prin simpla activare a semnalizarii. Pilotul automat (SCC) ajuta la mentinerea distantei fata de vehiculul din fata, in timp ce autovehiculul se deplaseaza cu viteza selectata de catre conducatorul auto. Atunci cand SCC este inactiv, functia invata stilul de condus al conducatorului auto. Atunci cand SCC este activ, functia imita stilul de condus al conducatorului auto.Pentru anumite versiuni de echipare vor fi disponibile si functii precum: Junction Crossing, Lane-Changing Oncoming si Lane-Changing Side Along + Evasive Steering Assist. In cazul in care intr-o intersectieexistaun riscde coliziune cu vehiculele care se apropie din partea stanga/ dreapta, se aplica automat frana. Dacain momentul schimbarii benzii exista un risc de coliziune cu un vehicul care se apropie pe banda urmatoare, seaplica automat sistemul Evasive Steering Assist.

Sistemul inteligent de asistenta pentru parcarea de la distanta 2 (RSPA 2) permite parcarea/ iesirea din locul de parcare, fara a fi necesara prezenta conducatorului auto, utilizand doar cheia de acces. RSPA 2functioneaza pentru parcarea laterala, pentru cea perpendiculara, dar si pentru cea diagonala.

IONIQ 6 dispune si de:sistem de asistenta la coliziunile frontale (FCA), sistem de asistenta pentru faza lunga (HBA), sistem de atentionare a conducatorului auto (DAW), sistem de asistenta la evitarea coliziunilor in unghiul mort (BCA), sistem de monitorizare a unghiului mort (BVM), sistem de asistenta pentru iesirea in siguranta (SEW), sistem de monitorizare 360° (SVM), sistem de avertizare pentru evitarea unei coliziuni in timpul parcarii cu spatele/ cu fata/ laterale (PCA), sistem de avertizare pentru evitarea unei coliziuni la deplasarea in marsarier (RCCA).

ActualizariOver-the-Air (OTA)

IONIQ 6 este primul model Hyundai care ofera functia Over-the-Air (OTA) pentru mai multe sisteme. Aceasta tehnologie permite conducatorilor auto sa actualizeze controlerele aferente sistemelor electrice, modului de condus autonom, bateriei si altor sisteme, pentru a oferi o experienta la volan mai sigurasi mai confortabila. De asemenea, functia OTA permite conducatorilor auto sa actualizeze hartile si software-ul multimedia.

Culori disponibile[1]

Paleta de culori exterioare include 12 nuante:Gravity Gold Matte, Abyss Black Pearl, Serenity White Pearl, Curated Silver Metallic, Nocturne Gray Metallic, Nocturne Gray Matte, Transmission Blue Pearl, Biophilic Blue Pearl, Ultimate Red Metallic, Digital Green Pearl, Digital Green Matte si Byte Blue.Pentru interior sunt disponibile patru nuante: Dark Gray &Light Gray, Dark Olive Green &Light Gray, Black + Pale Brown &Black.

IONIQ 6 Digital Studio

IONIQ 6 Digital Studio este o platforma de realitate extinsa (XR), un spatiu virtual in care utilizatoriipot beneficia de continut interactiv, cum ar fi sesiuni de condus si specificatii ale produsului prin intermediul VR (virtual reality) sau AR (augmented reality).

IONIQ 6 va fi disponibil si pe platformele metaverse – cum ar fi: Hyundai Mobility Adventure – Robloxsi Planet Hyundai –ZEPETO – unde utilizatorii pot realiza teste virtuale si pot experimenta functiile de baza.

Mai multe informatii pot fi descoperite accesand: https://ioniq6.hyundai.com.

? Nota: Specificatiile si disponibilitatea autovehiculului pot diferi in functie de regiune.

error: