Hyundai a inceput productia noului model KONA Electric la fabrica sa din Cehia

Hyundai a inceput productia noului model KONA Electric la fabrica sa din Cehia, denumita Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC).

In primul an, HMMC intentioneaza sa produca peste 20.000 de unitati KONA Electric. Acest pas demonstreaza angajamentul Hyundai de a vinde doar vehicule cu emisii zero in Europa pana in 2035.

Hyundai a inceput productia noului model KONA Electric la fabrica sa din Cehia, denumita Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC). In primul an, HMMC intentioneaza sa produca peste 20.000 de unitati KONA Electric. Acest pas demonstreaza angajamentul Hyundai de a vinde doar vehicule cu emisii zero in Europa pana in 2035.

Aceasta este a doua generatie a lui KONA, cu accent pe varianta complet electrica (EV), care ofera caracteristici avansate de siguranta si confort, precum si o autonomie de clasa. Hyundai a dezvoltat noul KONA ca un EV in primul rand, in conformitate cu strategia sa de electrificare accelerata anuntata in martie 2022, care va aduce 11 noi vehicule electrice Hyundai pe piata pana in 2030.

Hyundai continua sa isi arate dedicarea fata de clientii sai din Europa, producand modele concepute special pentru aceasta piata in Europa. In plus, fabrica din Cehia va produce doua versiuni ale lui KONA Electric, cu capacitati de baterii diferite, ambele oferind performante si autonomii superioare fata de modelele anterioare.

HMMC se asteapta ca KONA Electric sa reprezinte 15% din productia totala a fabricii pana la sfarsitul anului 2023, datorita faptului ca acest vehicul electric va fi livrat in alte 20 de tari, pe langa cele 22 de piete europene actuale.

In general, cererea europeana si globala pentru vehicule electrice creste mai rapid decat previziunile pietei, iar Hyundai intentioneaza sa ofere doar vehicule cu emisii zero in Europa incepand din 2035. Portofoliul de vehicule electrice pure produse la HMMC va continua sa se extinda in urmatorii ani.

error: