Premiul ” Instant Icon ” pentru Hyundai cu proiectul sau N Vision 74 la TopGear.com Awards 2022

Hyundai a castigat unul dintre cele mai prestigioase premii la TopGear.com Awards 2022 cu proiectul sau N Vision 74 fiind incoronat Instant Icon.

Recunoasterea de catre TopGear.com a expertizei ingineresti si a designului uluitor al lui N Vision urmeaza un sir de premii importante pentru gama actuala de autoturisme Hyundai, inclusiv World Car of the Year 2022, World Electric Vehicle of the Year 2022 si World Car Design of Anul 2022 pentru IONIQ 5 electric.

  • Modelul de pionierat N Vision 74 de la Hyundai a castigat ravnitul premiu de la TopGear.com Awards.
  • Primul hibrid cu hidrogen de inalta performanta din lume este laudat pentru aspectul sau uluitor si tehnologia inovatoare, eclipsand masinile celor mai renumite marci din lume.
  • Premiile TopGear.com recunosc cele mai bune masini din ultimele 12 luni.

 N Vision 74 face referire intr-un mod inteligent  la  trecutul Hyundai , in timp ce adopta idei revolutionare pentru viitoarea propulsie de inalta performanta. Este ceea ce inginerii numesc un „laborator rulant”. Si acest concept  nu avea nevoie de o sala de expozitie ca sa straluceasca. Lansarea sa digitala a creat un impact in intreaga lume si demonstreaza inca o data avansul tehnologic al  producatorilor de automobile coreeni in acest moment, in timp ce producatori  europeni de traditie se straduiesc  sa ramana relevanti .
juriu TopGear.com

Hyundai isi foloseste laboratoarele rulante pentru a testa tehnologii diverse, dar ceea ce face cu adevarat N Vision 74 distinctiv este modul in care imbina trecutul si viitorul companiei. Din punct de vedere al designului, aduce un omagiu conceptului atemporal Pony Coupe creat de Giorgetto Giugiaro, in timp ce sub liniile sale emblematice foloseste tehnologia electrica a bateriei in combinatie cu un sistem de vehicul electric cu pile de combustibil (FCEV) cu hidrogen, conceptul ” N 2025 Vision Gran Turismo ” fiind prezentat pentru prima data  in  2015.

Spre deosebire de FCEV-urile existente care folosesc stive integrate de celule de combustibil cu hidrogen care alimenteaza direct la motoarele, N Vision 74 introduce un pas suplimentar cu bateria sa de mare capacitate. Sistemul de propulsie este proiectat pentru a oferi rezistenta ridicata si incarcare rapida , iar inginerii au dezvoltat un sistem de control  pentru a permite celor doua surse diferite de putere sa lucreze impreuna in sinergie maxima. Cand nu este folosita pentru performanta maxima, celula de combustibil alimenteaza masina; atunci cand este necesara o performanta ridicata, ambele sisteme functioneaza in combinatie.

Rezultatul este un vehicul care ofera o putere de peste 500 kW, un cuplu de peste 900 Nm, o viteza maxima de peste 250 km/h, o autonomie care depaseste 600 km si capacitatea de a alimenta pana la 80% in cinci minute.

error: