Grupul Hyundai Motor – strategie de transformare a vehiculelor in Vehicule Definite de Software (SDV) pana in 2025.

Grupul Hyundai Motor a anuntat o strategie ambitioasa de transformare a tuturor vehiculelor in Vehicule Definite de Software (SDV) pana in 2025. Aceasta initiativa revolutionara implica furnizarea de actualizari software Over-The-Air (OTA) pentru toate modelele pana in 2025, ceea ce va aduce imbunatatiri semnificative in performanta si functionalitate. De asemenea, Grupul isi propune sa inregistreze 20 de milioane de vehicule la serviciile sale de Masini Conectate (CCS) pana in 2025, ceea ce va crea o baza solida pentru furnizarea de servicii personalizate si pentru procesarea rapida a datelor.

Aceasta abordare inseamna ca vehiculele vor putea fi actualizate de la distanta, oriunde si oricand, fara a fi nevoie sa le aduceti la un centru de service. Aceste actualizari OTA nu se vor aplica doar la vehiculele electrice, ci si la cele cu motoare cu ardere interna, ceea ce va oferi o experienta imbunatatita pentru toate segmentele de vehicule vandute la nivel global.

Grupul Hyundai Motor se asteapta ca 20 de milioane de vehicule sa fie inregistrate la serviciile sale de Masini Conectate (CCS) pana in 2025, creand astfel o retea semnificativa de vehicule conectate cu caracteristici de telecomunicatii de ultima ora. Acest lucru va aduce o valoare imensa si posibilitati neintalnite pentru clienti, care vor putea beneficia de servicii personalizate, cum ar fi abonamente software.

De asemenea, datele generate de vehiculele conectate vor interactiona cu viitoarele solutii de mobilitate ale Grupului, precum Vehiculele Definite pentru Scopuri Specifice (PBVs), Mobilitatea Avansata prin Aer (AAM), robo-taxi-urile si robotii. Prin crearea unei noi platforme de date, se vor furniza servicii inovatoare prin conectarea si procesarea datelor generate pe tot parcursul ciclului de viata al vehiculului, iar parteneriatele cu diverse industrii, precum logistica si cazarea, vor duce la crearea unui ecosistem deschis.

Acest model de software actualizabil va oferi fluxuri de venit diverse si stabile, iar beneficiile platformei standardizate vor include reducerea costurilor si timpului de dezvoltare, sporind astfel profitabilitatea Grupului Hyundai. Prin integrarea tehnologiilor hardware si software, Grupul va-si consolida semnificativ capacitatile si va continua sa defineasca viitorul mobilitatii la nivel global.

In plus, Grupul va investi masiv in tehnologia software pentru a integra tehnologiile hardware si software si pentru a imbunatati si internaliza capacitatile tehnologice in domeniul mobilitatii. Pana in 2030, Grupul intentioneaza sa investeasca 18 trilioane de woni in resurse, inclusiv in stabilirea unui nou Centru Global de Software pentru a-si intari capacitatile software pentru dezvoltarea Vehiculelor Definite de Software.

Aceasta initiativa de a transforma toate vehiculele in Vehicule Definite de Software pana in 2025 va redefini complet conceptul de automobil si va plasa Grupul Hyundai Motor in fruntea eforturilor de a deschide o era de mobilitate fara precedent. Crearea de vehicule vizionare, cu abilitatea de a evolua prin intermediul software-ului, va permite clientilor sa-si mentina vehiculele la curent cu cele mai recente caracteristici si tehnologii, mult timp dupa ce acestea au iesit din fabrica. Este o abordare revolutionara care promite sa transforme modul in care ne raportam la mobilitate.

error: